Argentina, s-au găsit listele și conturile bancare a 12 mii de naziști: „Aici sunt banii luați de la evrei”

„În aceste conturi bancare credem că sunt banii sustrași evreilor, victimele naziștilor ”, a declarat Centrul Simon Wiesenthal, cunoscut pentru vânarea naziștiilor care au supraviețuit regimului Adolf Hitler, adresându-se Credit Suisse după descoperirea senzațională făcută de investigatorul argentinian Pedro Filipuzzi printre documentele unei bănci aflate în Argentina.  

Căutând prin documentele acumulate într-un depozit al vechiului institut, Filipuzzi a găsit o listă lungă cu nume cu conturile lor curente. Potrivit Centrului Wiesenthal, căruia investigatorul a publicat documentele pe site-ul organizației, lista conține numele a aproximativ 12 mii de presupuși naziști care s-au refugiat în Argentina la sfârșitul anilor 30 și începutul anilor ‘ 40 și conturile lor bancare de la Schweizerische Kreditanstalt, banca elvețiană care a devenit acum Credit Suisse. Aceștia ar fi banii furați de la evrei, victimele ale nazismului.  

Citește și Cel puţin 25 de persoane au murit în Tennessee în urma unei tornade extrem de puternice

Lista fusese deja găsită de o comisie specială înființată în Argentina, dar în 1943, guvernul pro-german condus de Pedro Pablo Ramirez a dizolvat comisia și a ordonat să ardă toate documentele. Lista cu 12 mii de nume și conturi părea pierdută pentru totdeauna, până când o copie originală a fost găsită de Filipuzzi. 

Wiesenthal Center a solicitat accesul la arhivele Credit Suisse pentru a rezolva problema în numele supraviețuitorilor Holocaustului, până acum nu a primit niciun răspuns.  

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.