Argentina, medicii neagă avortul unei victime a violului în vârstă de 12 ani: obligată să nască gemeni

O victimă a unui viol în vârstă de numai 12 ani a fost nevoită să nască gemeni după ce i-a fost refuzat dreptul la avort de către medici. Povestea a avut loc în Argentina și a șocat opinia publică. Conform celor reconstruite, tânăra, ale cărei date personale nu au fost dezvăluite, a descoperit că este însărcinată după ce a fost victima unei violențe sexuale. În intenția de a întrerupe sarcina, a fost în schimb obligată să aștepte ca fetușii să atingă un anumit nivel de maturare înainte de a fi supus unei operații cezariene pe 29 noiembrie la spitalul Hector Quintana, în orașul San Salvador din provincia argentiniană Jujuy. .

Citește și O fetiță de 6 ani fură dulciuri într-un magazin, drept pedeapsă mama ei o leagă și îi arde mâinile

Povestea a stârnit reacțiile  profesioniștilor din domeniul sănătății pentru dreptul de a decide, care printr-o declarație a condamnat cu tărie intervenția chirurgicală traumatică la care a fost supusă tânăra de 12 ani, afirmând, de asemenea, că fata are dreptul să întrerupă sarcina.

În Argentina, avortul este ilegal, dar o lege permite întreruperea sarcinii în caz de viol sau atunci când viața femeii este în pericol.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.