Argentina, acele 20 de mii de sclave sexuale dispărute fără urmă

Sunt păcălite, răpite, vândute sau făcute cadou, sau  mai simplu, disparute fără urmă de parcă ar fi bunuri  nu ființe umane. Se întâmplă în Argentina , unde dispariția a mii de femei forțate să se prostitueze a devenit o adevărată urgență socială, adesea ascunsă și uitată de guvern, dar denunțată în diverse circumstanțe de asociații în apărarea drepturilor omului și activiști.

Argentina, unde mii de desaparecidos s-au volatilizat în perioada dictaturii militare, continuă să fie unul dintre locurile din lume unde este cel mai ușor să dispari. Mai ales când vine vorba de femei. Dispărute fără urmă,  pentru femeile tranzitate în țară nu există o statistică oficială specială care să indice locația lor sau o estimare a traficului.

Citește și  Cinci femei au nimicit în bătaie un pedofil care a fost prins în camera unei fetițe de 10 ani / VIDEO

Conform datelor de securitate națională, în 2018 au dispărut cel puțin peste 10 mii de persoane. Timp de aproximativ 15 ani, femeile au fost forțate să se prostitueze în spații private sau în case de toleranță. În ciuda unei legi speciale din 2008 care recunoaște traficul ca infracțiune, victimele  trebuie să demonstreze că au fost de fapt răpite și prostituate împotriva voinței lor.

Majoritatea femeilor din rețeaua de trafic sunt femei din cele mai îndepărtate și cele mai sărace zone ale țării. Dar nu numai asta. De fapt, fetele străine, vândute de rude, iubiti, soți sau ademeniți cu scuza falselor reclame de locuri de muncă sau luate ostatic în medii gestionate și controlate de traficul de droguri , sfârșesc în plasa acestui sistem .

 Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.