Argentina a legalizat avortul până în a paisprezecea săptămână de sarcină

În Argentina, Senatul a legalizat avortul până în a paisprezecea săptămână de sarcină. Proiectul de lege, aprobat deja în Parlament, a obținut aprobarea Senatului cu 38 de voturi pentru, 29 împotrivă și o abținere. Vestea a fost întâmpinată cu entuziasm de activiști adunați ore în șir în fața clădirii Congresului din Buenos Aires.

Argentina devine astfel a patra țară din America Latină care legalizează avortul.

Proiectul de lege privind avortul a fost susținut de președintele argentinian, Alberto Fernandez, care vorbise despre o „Argentina ipocrită care neagă avortul, precum și despre negarea homosexualității.” Prin urmare, Fernandez a definit avortul drept „o problemă de sănătate publică “, reamintind că din 1983 mai mult de trei mii de femei au murit ca urmare a avorturilor clandestine și nesigure în Argentina.

Citește și Și-au abandonat fiul de 3 ani și cățelul într-un cimitir în Ajun de Crăciun: povestea micuțului Tony

În America Latină, Uruguay a aprobat avortul în 2012, Guyana în 1995. În Cuba practica este legală din 1965, în timp ce avortul nu este o infracțiune în Mexico City și în statul mexican Oaxaca. În majoritatea țărilor din America Latină, precum Brazilia, avorturile sunt permise numai în anumite circumstanțe, cum ar fi violul sau riscul de deces pentru mamă, în timp ce în altele, precum Republica Dominicană și El Salvador, toate avorturile sunt interzise.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.