Arestat pentru conducere în stare de ebrietate de două ori mai mare decât limita, dar nu a băut: sindromul rar al unui bărbat

Arestat pentru conducere în stare de ebrietate de două ori mai mare decât limita, dar nu a băut: sindromul rar al unui bărbat

Un caz foarte rar a implicat un bărbat care a jurat să nu bea alcool . A fost arestat în tim ce conducea  în stare de ebrietate . Alcoolemia în sângele acestui om, un american de 46 de ani, era mai   de două ori limita legală dar el susținea că nu a băut nicio picătură de alcool. După o serie de analize, o echipă medici americani au descoperit adevărul : avea o ciupercă în sistemul digestiv al  care transforma carbohidrații în alcool, afecțiune rar diagnosticată și cunoscută și sub denumirea de „ sindrom automat de bere ”, relatează  Washington Post .

O agenție imobiliară închiriează o garsonieră cu o baie la un metru de pat

La persoanele cu acest sindrom, ciupercile sau bacteriile care fermentează în intestin produc etanol și pot determina pacienții să prezinte semne de ebrietate. Afecțiunea, cunoscută și sub denumirea de sindrom de fermentație intestinală, poate apărea la persoane sănătoase , dar este mai frecventă la pacienții cu diabet, obezitate sau boala Crohn. Un fenomen puțin studiat, deși cercetătorii de la Richmond University Medical Center din New York au scris în „BMJ Open Gastroenterology”  că acest sindrom este diagnosticat greșit.

Bărbatul care a fost protagonistul studiului Universității Richmond, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a început să ia antibiotice în 2011 din cauza unei leziuni la cap. Atunci au început simptomele ciudate: depresie, probleme de memorie și comportament agresiv neobișnuit pentru el. „Toată lumea credea că este un mincinos, un alcoolist”, care se ascundea, a spus Fahad Malik, medic și cercetător al studiului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.