Arabia Saudita: tanar decapitat pentru ca a participat la o manifestare pro-democratie

Arabia Saudita: tanar decapitat pentru ca a participat la o manifestare pro-democratie

Un tânăr student din Arabia Saudită a fost arestat pe când era doar un adolescent în  2012 deoarece a participat la un miting pro-democrație. Acesta a fost arestat în timp ce se pregătea să se îmbarce în avione pentru a merge în SUA unde trebuia să-și înceapă studiile la Universitatea din Western Michigan.

 

Mujtaba al-Sweikat a fost acceptat la colegiul din Michigan, pe când avea doar 17 ani și  a fost arestat pe aeroportul internațional King Fahd din Arabia Saudită după ce se presupune că a participat la un raliu pro-democrație, a declarat Detroit Free Press.

 

Al-Sweikat a fost condamnat  pentru infracțiuni legate de protest, a declarat guvernul Arabiei Saudite.  Potrivit aceeași surse, în timpul perioadei de detenție al-Sweikat a fost bătut grav iar marți, tânărul împreună cu alți 37 de saudiți, majoritatea musulmani șiiți minoritari și cel puțin trei minori au fost decapitați într-o execuție în masă pentru presupuse crime de terorism.

 

 

Michelle Bachelet, înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a condamnat această execuție în masă afirmând miercuri într-o declarație de presă că:”Este deosebit de dezgustător faptul că cel puțin trei dintre cei uciși erau minori în momentul condamnării lor”.

 

Te-ar putea interesa și Mozambic a fost lovit de un nou ciclon: in urma cu o luna sute de persoane au murit

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.