Arabia Saudită a abolit pedeapsa cu moartea a infractorilor minori

Guvernul saudit a desființat pedeapsa cu moartea pentru minori, o pedeapsă care se aplica împotriva autorilor celor mai grave infracțiuni. Awwad Alawwad, președintele Comisiei guvernamentale pentru drepturile omului, a scris într-un tweet că țara a decis să pună capăt execuțiilor infractorilor sub 18 ani. Pentru cei responsabili, sentința va fi transformată în zece ani de închisoare într-un centru de detenție pentru minori.

OZN, Pentagonul autorizează difuzarea unor videoclipuri top secret VIDEO

Desființarea pedepsei cu moartea pentru minori este una dintre cele mai importante decizii pentru o țară care nu s-a evidențiat niciodată pentru respectarea drepturilor omului și care, potrivit Amnesty International, în 2019 deține recordul istoric de condamnări la moarte: 184 . Marea majoritate a condamnaților, în mare parte imigranți, au comis infracțiuni legate de trafic de droguri sau crime.

Printre cele mai șocante cazuri raportate de Amnesty International este cel al cererii de condamnare la moarte împotriva lui Murtaja Qureiris. arestat la 13 ani și acuzat de o serie de infracțiuni  dintre care unele au fost comise pe când avea doar 10 ani. Copilul ar fi participat la manifestații. împotriva guvernului, s-a alăturat unei organizații teroriste, a lansat cocktailuri Molotov împotriva unei secții de poliție și a folosit arme de foc împotriva forțelor de securitate.

Torturată, forțată să-și sape mormântul și îngropată de vie: Nina reușește să se salveze

Qureiris, acum în vârstă de 19 ani, a fost arestat în septembrie 2014 și dus în închisoarea de minori al-Damman. Băiatul a fost ținut în izolament timp de o lună, bătut și amenințat în timpul interogatoriilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.