Arabia Saudita, 37 de persoane au fost executate pentru terorism. Unul a fost rastignit

Arabia Saudita, 37 de persoane au fost executate pentru terorism. Unul a fost rastignit

Au fost condamnați pentru terorism și apoi executați. Acesta a fost condamnarea a 37 de cetățeni din Arabia Saudită, lucru confirmat de Ministerul de Interne din Riyadh, într-o declarație emisă agenției oficiale de știri Spa.  Unul dintre ei odată mort, a fost răstignit.

 

Executarea a avut loc în cinci regiuni ale țării: capitala Riad, orașele sacre din Mecca și Medina, zona sunniană a al Qassim și provincia estică Ash Sharqiyyah, unde se concentrează minoritatea șiită. Toți au fost găsiți vinovați de “adoptarea gândirii teroriste extremiste” și “de formarea celulelor teroriste”.

 

Ultimele execuții în masă din Arabia Saudită datează din ianuarie 2016, când 47 de persoane, condamnate  pentru “terorism”  au fost executate în aceeași zi, alimentând tensiuni cu șiiți care au condus la destrămarea relațiilor diplomatice dintre Riyad și Teheran.

 

Pedepsele cu moartea au fost hotărâte de către instanțele din Mecca, Medina, provincia centrală Qassim și provincia estică, baza minorității șiite a țării. Vinovații au fost condamnați pentru “adoptarea gândului extremist”, că “au sprijinit terorismul și au format celule teroriste pentru a lovi și a destabiliza țara”.

 

Potrivit agenției de presă din Arabia Saudită, o persoană a fost răstignită după executarea sa, pedeapsă rezervată  crimelor deosebit de grave. De la începutul anului, cel puțin o sută de oameni au fost executați în Arabia Saudită, potrivit unui număr bazat pe datele oficiale eliberate de Spa.

 

Sunt condamnați la moarte cei găsiți vinovați pentru terorism, crimă, viol, jaf armat și trafic de droguri.

Te-ar putea interesa și Masacrul din Sri Lanka, premierul avertizeaza: “Ar putea ataca din nou”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.