Ar fi răspândit știri false despre Wuhan, iar acum se confruntă cu cinci ani de închisoare

Vloggerița și avocata Zhang Zhan, 37 de ani  riscă cinci ani de închisoare. Femeia, în prezent este reținută la Shanghai, deoarece ar fi responsabilă pentru răspândirea  știrilor cu privire la epidemia de coronavirus din Wuhan . În prezent,  este acuzată că a dezvăluit informații false. The Guardian a vorbit recent despre Zhan. Potrivit rapoartelor Nchrd (Rețeaua apărătorilor chinezi ai drepturilor omului), tânără de 37 de ani a fost arestată pe 15 mai. Acuzația împotriva lui Zhang Zhan este aceea de „a stârni dispute și a crea probleme”.

Citește și În Wuhan restaurantele sunt deschise până târziu și fără măști: videoclipul ambasadoarei italiene în China

Zhang Zhan a fost vizată de autoritățile chineze pentru că a „acceptat dă ofere interviuri  mass-mediei străină precum Radio Free Asia și Epoch Times” și pentru că „a făcut speculații rău intenționate cu privire la epidemia Covid-19 din Wuhan”. Amintim cum Wuhan a fost prima megalopolă chineză care a fost pusă în criză de Covid-19. Potrivit The Guardian  Zhang Zhan riscă o pedeapsă de 4 până la 5 ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.