Aproximativ 40 de milioane de lăcuste devastează America de Sud / Video

O mega invazie de lăcuste afectează Argentina și unele părți din America de Sud, ocupate în gestionarea pandemiei Coronavirus . Există aproximativ 40 de milioane de insecte  care de obicei afectează agricultura. Serviciul Național pentru Sănătate și Calitatea Agroalimentară a emis alarma în mai multe regiuni. Norul de lăcuste este monitorizat încă din mai 2020 , implicând deja și alte țări sud-americane, iar acum ajunge în Argentina după ce a părăsit Paraguay , unde a devastat câmpurile de porumb.

Începând cu 17 iunie 2020, provincia Santa Fé are de-a face cu aceste lăcuste enervante, care acum par să avanseze spre graniță și spre Brazilia.

Conduse de vânt, lăcustele au parcurs aproximativ 100 de kilometri într-o singură zi mișcându-se în căutarea hranei, ajung să  deterioreze culture, dar sunt inofensivi pentru om. Conform estimărilor, lăcustele pot mânca ceea ce 2.000 de vaci ar consuma într-o zi. Prin urmare, teama fermierilor locali este de înțeles, având în vedere și dificultățile la care îi pune și Coronavirusul în această perioadă.

Oroare în Australia: a refuzat să-i gătească pilaf, nepotul își ucide cu sânge rece bunicul și-și rănește grav bunica

Nu este posibil să se știe unde se vor muta , totul va depinde de condițiile meteorologice din Argentina. O invazie similară de lăcuste a avut loc și în 2017 și 2019 unde și atunci cea mai afectată țară a fost Argentina.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.