Aproximativ 100 de persoane au murit in Mali in urma unui atac asupra unui sat

Aproximativ 100 de persoane au murit in Mali in urma unui atac asupra unui sat

Zile de teroare în Mali. În noaptea de duminică, 9 iunie și luni, 10 iunie, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în satul Sobane-Kou, într-o zonă centrală a țării. Victimele aparțin grupului etnic Dogon, iar masacrul face parte dintr-un conflict etnic mai complex, care de ani de zile îl vede pe Dogon și Fulani ca protagoniști. În martie, circa 160 de persoane din grupul etnic Fulani au fost ucise într-o serie de atacuri ale membrilor unei miliții Dogon.

 

Imediat după masacru, un oficial din orașul Koundou a emis câteva date despre tragedie: “În prezent avem 95 de civili uciși, corpurile sunt arse iar noi continuăm să căutăm cadavre”. O altă sursă de securitate a confirmat faptul că satul cu aproape 300 de locuitori a fost distrus.

 

Potrivit unor surse guvernamentale citate de BBC, presupuși teroriști au atacat satulul în jurul orei 3:00 ora locală. Aceeași sursă a declarat, de asemenea, că mai lipsesc alte 19 persoane.

Confruntările dintre populațiile Dogon și Fulani au fost întotdeauna o constantă în istoria Mali. Dogonul, o populație de fermieri rezidenți, nu tolerează incursiunile frecvente pe teritoriul lor făcute de Fulani, o populație de păstori semi-nomazi. Ciocnirile  dintre cele două grupuri etnice au repercusiuni asupra împărțirii resurselor naturale în teritoriile Maliului central.

 

Tensiunea, totuși, a degenerat în ultimii ani, coincisând cu revoltele islamice din nordul țării din 2012. Fulanisul este, de fapt, majoritatea musulmană, o caracteristică care i-a determinat să fie acuzați de Dogon că ar avea legături cu terorismul islamic.

 

Te-ar putea interesa și A fost aprobata! Alabama a aprobat legea castrarii chimice a pedofililor

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.