Apocalipsa lăcustelor revine în Africa de Est: lovită de un al doilea val de invazie

Apocalipsa lăcustelor  a revenit în Africa de Est, iar luna noiembrie ar trebui să fie cea mai înfricoșătoare, mai ales din cauza noilor roiuri din Somalia. Continentul african se confruntă cu cea mai gravă epidemie de lăcuste deșertice ( Schistocerca gregaria ) văzută vreodată în ultimele decenii.

Până în prezent, situația nu s-a schimbat, iar politicile de protecție a mediului nu au fost suficiente pentru a evita încă o invazie. Lăcustele deșertului au afectat fermierii din Africa și Asia încă de pe vremea faraonilor și sunt menționate atât în ​​Biblie, cât și în Coran. De la înființarea Centrului de Cercetare Anti-Locust în Marea Britanie în 1945, au avut loc patru mari conferințe internaționale pentru a stabili în mod oficial o metodă de monitorizare, control și pregătire pentru viitoarele epidemii.

Citește și Apocalipsa lăcustelor a ajuns și în America de Sud: miliarde de lăcuste devorează culturile de grâu, porumb și ovăz / Video

Cu toate acestea, există factori care sunt greu de controlat în gestionarea lăcustelor. În primul rând, lăcustele din deșert ignoră frontierele internaționale, ceea ce înseamnă că cooperarea internațională este esențială pentru intervenția cu succes. În al doilea rând, focarele sunt intermitente, astfel încât finanțarea pentru cercetare și control nu trebuie să fie un scop în sine.

Deși organizațiile internaționale precum FAO intervin adesea, actorii locali trebuie să facă eforturi pentru rezolvarea problemei.

În 1962, Convenția de înființare a Organizației de Control a Locustului din Deșert pentru Africa de Est (DLCO-EA) pentru unificarea cooperării între guvernele din Etiopia, Somalia, Tanzania, Kenya și Uganda, spera să poată aborda amploarea epidemiei, dar nu au reușit.

Eșecul Ugandei, Djibouti, Somaliei și Sudanului, care toate datorau organizației aproximativ 8 milioane de dolari, a fost o problemă majoră. Lăcusta este una dintre cele mai distructive insecte de pe planetă atunci când întâlnește pământ cultivat, se dezvoltă în roiuri care pot avea până la 150 de milioane de insecte. Buletinul Locust Watch indică faptul că se formează mai multe roiuri și a început reproducerea în zona Mării Roșii lângă Somalia.

Este probabil ca și Kenya să fie afectată până la jumătatea lunii noiembrie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,   Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.