Apocalipsa în Siria: case bombardate, vehicule în flăcări și cadavre pe toate străzile din Idlib

În Idlib, trupele lui Assad și forța aeriană rusă au dezlănțuit iadul. Cel puțin 20 de civili au murit în atentatele din mai multe orașe din provincia de nord-vest a Siriei. Spitalul din Ariha a fost lovit și el într-un raid aerian. Ofensiva armatei guvernamentale este de neoprit, în ciuda apelurilor Organizației Națiunilor Unite pentru a opri războiul.

Străzi pline de resturi, magazine și case distruse, vehicule distruse de foc și corpuri fără viață aruncate unul peste celălalt pe de-o parte și cealaltă a străzilor. Este scena apocaliptică a ultimului masacru care a avut loc în Siria . În după-amiaza zilei de 29 ianuarie, avioanele rusești au bombardat Kafr Latah, un oraș la câțiva kilometri sud de Ariha, în provincia de nord-vest a Idlib. Un masacru de civili: zece persoane au fost ucise, douăzeci de răniți, inclusiv trei femei și doi copii.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

În ciuda criticilor din partea Statelor Unite și a Uniunii Europene, ofensiva armatei guvernamentale din nord-vestul Siriei continuă să lovească neobosit. Operațiunea militară desfășurată de președintele Bashar al Assad pentru recucerirea teritoriilor din nord-estul Siriei urmează secvența teribilă deja trăită în acești nouă ani de război. În primul rând, avioanele rusești și elicopterele guvernamentale, stăpânii absolut ai cerului sirian, terorizează populația civilă cu bombardamente indiscriminate. Nu contează numărul de victime sau dacă este vorba despre școli, spitale sau piețe aglomerate distruse. Scopul este de a-i determina pe locuitori să renunțe la casele lor și să lase câmpul liber pentru înaintarea trupelor. Odată ce orașele sunt golite, militarii le recuceresc cu un cost redus de pierderi. O strategie simplă, dar totodată brutală.

Citește și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Mark Lowcock, subsecretarul general al ONU pentru ajutor umanitar, a cerut încetarea luptei. Pe 29 ianuarie, înaintea Consiliului de Securitate, Lowlock a ilustrat situația umanitară gravă în toată drama sa.

„Cel puțin 20.000 de oameni au venit din sudul Idlib-ului în ultimele două zile. Aproximativ 115.000 săptămâna trecută. Aproape 390.000 au fugit în ultimele două luni. Multe familii au fost strămutate de mai multe ori. Ajung într-un loc considerat în siguranță, dar din cauza bombelor sunt nevoiți să fugă din nou “, a spus diplomatul.

„Sunt traumatizați și se simt total abandonați de restul lumii. Ei nu înțeleg de ce acest Consiliu NU este în măsură să oprească masacrul populației civile prinse într-o zonă de război. Mesajul lor – a concluzionat el – este întotdeauna același: „Ne este frică. Vă rugăm să me ajutați. Faceți-i să se oprească ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.