Apocalipsa din Australia: jumătate de miliard de animale au fost ucise de incendii

Un iad. Nu există un alt termen pentru ceea ce se întâmplă în multe zone din Australia, care sunt literalmente devastate de incendii. Autoritățile locale au dispus evacuarea turiștilor și a rezidenților de pe coasta de sud-est a țării, în așteptarea unui nouval de căldură programat pentru astăzi, care ar putea favoriza extinderea flăcărilor.

Numai că, în  lumea animalelor, numerele devin impresionante: ecologiștii Universității din Sydney au estimat că 480 de milioane de mamifere, păsări și reptile au murit în flăcările care au izbucnit încă din septembrie anul trecut. Pentru unele specii tragedia este și mai gravă. Noua Țara Galilor de Sud este un teritoriu în care prezența koala este foarte numeroasă și ai au plătit cel mai greu preț: opt mii de exemplare au murit arse sau sufocate de fum, peste 30 la sută din totalul populației.

Și atunci când nu sunt flăcările sau fumul care ucide, temperaturile ridicate se gândesc la asta: în ultimele zile pe Twitter Bill Wallace a publicat fotografii cu unele exemplare de Cacatua galerita căzute fără viață epuizate și ucise de temperaturi în jurul valorii de 50 °.

papagal

Grădina zoologică din Mogo, transformată recent într-un parc natural, a fost amenințată de flăcări și a fost evacuată datorită intervenției a 15 gardieni curajoși  reușind să ajungă la cele 200 de animale aflate în pericol. Și, neștiind unde să le ducă în siguranță, directorul parcului Chad Staples a deschis ușile casei sale pentru animalele mai mici, de la maimuțe până la panda în timp ce cele mari – inclusiv girafe, lei și leoparzi   au fost mutate în locuri departe de oraș.

Citește și Unicef ​​și Oms: “În lume, o persoană din trei este fără apă potabilă “

 

Cu toate acestea, animalele sălbatice nu sunt singurele care au plătit consecințele incendiilor: mii de animale, inclusiv oi  și bovine au murit arse de vii. Dar drama nu se termină aici: alte mii au supraviețuit, dar au suferit arsuri grave. În zona Upper Murray, se estimează că 12 mii de bovine și șase mii de oi au fost ucise pentru că rănile provocate de incendii erau pra grave.

vaci

Două persoane au murit în noaptea dintre vineri și sâmbătă din cauza incendiilor în insula Kangaroo. Flăcările au distrus aproape complet parcul național Flinders Chase de pe insulă și amenință acum să ajungă în zone și mai populate. Potrivit poliției, victimele au fost localizate în apropierea orașului Parndana. Incendiile de pe insula au început pe 20 decembrie anul trecut și au ars deja peste 1.000 de kilometri pătrați de pământ.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.