Apeluri de fraudă: iată prefixele periculoase care vă golesc buzunarul, din Tunisia până în Kosovo

Apeluri și apeluri de la numere străine, în special tunisiene, dar și cu prefixul Moldovei, Kosovo, Belarusului și chiar Marea Britanie. Nu este posibil să răspundeți deoarece aproape întotdeauna se primește un apel, doar unul. Trucul,  sau mai degrabă înșelătoria, este să chemați înapoi: și în al doilea moment rămâneți fără bani pe telefon. Aceste noi și periculoase apeluri de fraudă se numesc apeluri Ping și după un prim val în iarna trecută, au reapărut însoțite de zeci de rapoarte de apeluri de la numere false pe telefoanele mobile.

Cine  din curiozitate sau pentru că așteaptă un telefon, poate  din țara respectivă, sună înapoi la acel număr și va fi automat redirecționat către o altă linie pentru costul de 1,50 euro pe secundă. Banii intră direct în buzunarele persoanelor necunoscute. În cel mai rău caz (pentru cei care nu folosesc cartele reîncărcabile vor avea surpriza unui sume debitate pe cont ), escrocii reușesc să obțină date despre cardul de credit sau contul curent.

Citește și Acuzat de infidelitate, o soție și-a ucis soțul cu mâinile goale: i-a strivit testiculule până a murit

Pe  moment, au fost raportate numere cu prefixul Tunisiei (+216), dar există și alte numere cu următoarele prefixe: +373 (Moldova), 678 (Vanuatu, Pacificul de Sud); +383 (Kosovo); +375 (Belarus); +371 (Letonia); + 255 (Tanzania); + 44 (Marea Britanie). În general, de partea cealaltă a telefonului nu există oameni, ci un software care formează numere aleatorii sau cărți de telefon cumpărate ilegal pe web.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.