Apa golfului a devenit roz: miroase a putred și mii de pești au murit. Ce s-a întâmplat?

Incredibili, locuitorii din Sentosa Cove s-au trezit în fața unui fenomen a cărui origine este necunoscută până în prezent: apele golfului au devenit peste noapte roz

Ar putea fi vorba de un grav dezastru ecologic, cel care a avut loc în canalul South Cove din Sentosa Cove , o zonă rezidențială din Singapore formată în mare parte din terenuri recuperate și care, odată finalizată, va include un total de 2.500 de apartamente și case. Aici, nu numai că apa și-a schimbat culoarea, dar a început să miroasă groaznic a putred și peștii au început să moară cu miile. Agenția Națională de Mediu, în colaborare cu Sentosa Cove Resort Management, a început să investigheze problema. În prezent, cauzele accidentului sunt necunoscute:

“Nu au existat rapoarte de pești morți pe alte plaje publice din Singapore în weekendul trecut”, a subliniat Agenția Națională de Mediu într-o declarație pentru Today, adăugând că a colectat mai multe probe de apă din 9 ianuarie pentru analiză.

Citește și Senzațional ! S-a descoperit un gecko în deșert care se strălucește la lumina lunii

Este posibil ca mirosul neplăcut să provină de la peștii morți și, prin urmare, nu poate fi atribuit direct substanței care a provocat schimbarea culorii apei, chiar dacă există cei care susțin că s-a simțit bine înainte ca apele să devină roz. Dezastrul a devenit mai mare sâmbăta trecută când mii de pești morți au început să plutească în pârâu și unii rezidenți au filmat pești în viață încă care se luptau să respire până când au murit.

Oficialii Sentosa Cover Resort Management au declarat că situația este limitată doar la South Cove, în timp ce nimic nu s-a întâmplat pe calea navigabilă North Cove. Cu toate acestea, din motive igienice, locuitorii au fost rugați să se abțină de la practicarea sporturilor nautice, cum ar fi canotajul, caiacul și nici măcar să se ude pe picioare  până la finalizarea anchetei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.