Antarctica, vestea bună: „Gaura imensă în ozon s-a închis după mai bine de 40 de ani”

Vești bune pentru mediu: gaura în ozon din Antarctica s- a închis după o creștere lentă, dar constantă, care a durat mai bine de 40 de ani, atingând dimensiuni record  îngrijorătoare  între lunile august și septembrie.

Acest lucru a fost anunțat de Organizația Meteorologică Mondială (Omm-Wmo), explicând că gaura în ozon din Antarctica s-a închis la sfârșitul lunii decembrie, „ după un sezon excepțional din cauza condițiilor meteorologice naturale și a prezenței continue a substanțelor care reduc stratul de ozon din atmosferă ».

Citește și Gripa aviară se răspândește: mii de gâște și rațe vor fi ucise în Franța și India

Gaura de ozon din Antarctica , considerată de cea mai lungă durată și una dintre cele mai mari și cele mai profunde de la începutul monitorizării în urmă cu 40 de ani, a crescut rapid , de la mijlocul lunii august atingând un dimensiuni îngrijorătoare de aproximativ 24,800,000 kilometri pătrați pe 20 septembrie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.