Animale sufocate de plastic: campania șocantă privind efectele poluării

Animale sufocate de plastic: campania șocantă privind efectele poluării

Plasticul pe care-l folosești o singură dată torturează oceanele pentru totdeauna. Animale capturate în saci pentru a crește gradul de conștientizare a poluării și de a invita opinia publică și marile companii de producție să se comporte în mod virtuos.

O nouă campanie din partea Sea Shepherd cu imagini extrem de  puternice , prezintă foci, broaște țestoase și alte animale în agonie prinse în pungile de plastic. Este exact ceea ce se întâmplă în fiecare zi în mările noastre.

Siria, cel puțin 30.000 de orfani ai teroriștilor ISIS: destinul șocant a copiilor fantomă

Acesta este motivul pentru care ONG-ul care se ocupă de mare și de locuitorii săi, a creat reclame în 3D împreună cu Tribal Worldwide São Paulo și DDB Guatemala cu cuvintele: “Plasticul pe care îl folosiți odată pentru tortura oceanelor pentru totdeauna”. Și vina este a noastră.

Fotografiile au un impact exact pentru a crea conștientizarea privind poluarea oceanică.

Se estimează că mai mult de 700 de specii marine au murit sau s-au au rămas prinse în pungile plastic de la începutul anului.

sea2 1 sea1 1

“Scopul nostru este acela de a remedia această situație, sperând ca acest mesaj să ajungă la cât mai multe persoane pentru a clarifica faptul că aceste imagini pot fi evitate”, explică Guiga Giacomo, directorul creator al Sea Shepherd’s Tribal Worldwide din Sao Paulo.

 

 

Campania a fost destul de criticată, însă aceste fotografii reproduse la calculator sunt mai mult sau mai puțin identice cu cele pe care le vedem în realitate.

“Oamenii de știință avertizează că în 2050 vor fi mai multe materiale plastice în ocean decât pești “, a declarat fondatorul și președintele Sea Shepherd căpitanul Paul Watson, concluzionând:

“Dacă oceanele vor muri, și noi vom muri”.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.