Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test de salivă pentru Covid a murit la 51 de ani: „Un erou, el a salvat vieți”

Andrew Brooks, profesor la Universitatea Rutgers, care a condus dezvoltarea primului test de salivă pentru detectarea virusului Covid-19, a murit la 51 de ani. Confirmarea decesului, care a avut loc duminică 23 ianuarie, a venit de la sora sa Janet Green, care a indicat cauza unui infarct.

Brooks a fost directorul operațional și director de dezvoltare tehnologică la RUCDR Infinite Biologics, laboratorul care a dezvoltat testul salivei aprobat în aprilie 2020 și autorizat o lună mai târziu.

Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, s’a referit la Brooks drept „unul dintre eroii necunoscuți ai statului nostru” în timpul unei conferințe de presă, spunând că opera sa „a salvat fără îndoială vieți”. „Nu putem să îi mulțumim dr. Brooks suficient pentru tot ce a făcut în cariera sa”, a continuat Murphy.

Citește și Acest oraș a instalat cabine izolate termic pe străzi pentru a proteja de frig persoanele fără adăpost

Anul trecut, Brooks a vorbit despre impactul pe care l-a avut testarea salivei ca alternativă la testele pentru lucrătorii din domeniul sănătății. „Înseamnă că nu mai trebuie să punem lucrătorii din domeniul sănătății la risc de infecție prin efectuarea testelor nazofaringiene sau orofaringiene”, a explicat el. „Putem păstra un echipament de protecție personal valoros pentru a fi utilizat în îngrijirea pacientului, mai degrabă decât pentru testare. Putem crește semnificativ numărul de persoane testate în fiecare zi, deoarece auto-colectarea salivei este mai rapidă decât efectuarea testelor ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.