Ancheta OMS în China, misterul nașterii lui Covid: „Originea este animală, dar nu știm care”

Ancheta experților Organizației Mondiale a Sănătății în căutarea originilor pandemiei de coronavirus în China s-a încheiat. Cu toate acestea, în aproape o lună de investigații, nu este încă clar cine este „specimenul gazdă”, deși originea este cu siguranță animală. Profesorul Lian Wannian: „Liliecii și pangolinii sunt cei mai probabili candidați pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2”

Lian Wannian, șeful delegației a 17 experți chinezi care au sprijinit misiunea OMS a adăugat că “sensibilitatea ridicată a nurcilor și pisicilor la SARS-Cov-2 sugerează că pot exista și alte animale care acționează ca rezervoare, dar cercetările sunt insuficiente“.

Șeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek:

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea Coronavirusului este animală”, a spus el în timpul conferinței de presă, adăugând : ” Datele indică liliecii, dar este puțin probabil ca aceste animale să fi fost în Wuhan. Nu este încă posibil să se identifice animalul intermediar pentru Covid “.

Citește și Un bărbat a murit la 25 de minute după ce a primit vaccinul: „Fără semne de reacție alergică”

Experții au subliniat apoi că „posibilitatea ca răspândirea noului coronavirus să provină dintr-un accident legat de un laborator este extrem de puțin probabilă”. În acest sens, Embarek a recomandat să nu se efectueze alte studii. Embarek a adăugat, de asemenea, că „știm că virusul poate supraviețui în alimentele congelate, dar nu știm încă dacă poate fi transmis oamenilor. Sunt necesare mai multe cercetări în acest sens”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.