Anas Al-dyabha, adio al fotoreporterului curajos ucis intr-un bombardament din Siria

Anas Al-dyabha, adio al fotoreporterului curajos ucis intr-un bombardament din Siria

Singura armă a lui Anas Al-dyabha a fost aparatul de fotografiat. Fotografiile lui, publicate de cele mai mari ziare din lume, au documentat ororile războiului, care de peste opt ani a sângerat Siria. Cele mai recente fotografii au fost făcute duminică în orașul său, Khan Shaikhoun, înainte de a fi ucis într-un bombardament.

 

“El a fost eroul nostru”, au scris Helmets White în amintirea lui Anas.

Anas Al-dyabha avea 22 de ani și avea așa de mult curaj încât ar fi putut să-l vândă. De ani de zile, fotografiile lui se aflau pe primele pagini ale ziarelor de top din lume. S-a născut în Khan Shaikhoun, în nord-vestul Siriei. Când orașul său a fost lovit de un atac chimic în aprilie 2017, Anas a fost unul dintre puținii care a  documentat groaza efectelor gazelor toxice asupra populației civile. Ultimele fotografii le-a  făcut duminică în Khan Shaikhoun, înainte de a fi ucis într-un bombardament.

 

În războiul sirian Anas era  singurul războinic cu o armă unică, aparatul de fotografiat.  Printre ruinele care au suferit atacuri aeriene, în spitale, în subterane, în mijlocul victimelor unui război fără sfârșit, el era acolo încercând să arate lumii întregi masacrul care îi distruge poporul.

Cele mai cunoscute fotografii ale lui Anas sunt încă prezente pe profilurile sale sociale. Pe Instagram, unde copiii pot fi văzuți loviți în toată cruzimea lor, cu ochii înâlțați spre cer după un bombardament, ca și cum ar fi dorit să ceară motivul pentru atâta violență.

De Marius Oprea 

Te-ar putea interesa și Un taxismetrist anunta politia un tragic accident mortal, dar nu stia ca printre victime se afla si fiica lui

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.