Amoeba, virusul care devorează creierul revine: un nou caz în Florida. Care sunt simptomele

Mic, rar și letal. Un caz confirmat în districtul Hillsborough, Florida, a Naegleria fowleri, cunoscut și sub denumirea de amoeba „ care mănâncă creierul”. Acest lucru a fost anunțat de BBC citând departamentul de sănătate din statul american și Departamentul de Sănătate din Florida (DOH). Cu toate acestea, potrivit BBC, autoritățile medicale nu au explicat unde a fost contractată infecția și nu  au dat informații despre starea pacientului.

Amoeba microscopică unicelulară poate provoca infecția creierului și este în general fatală. Frecvent întâlnită în apă dulce, intră în corp prin nas și nu poate fi transmisă de la persoană la persoană. “Infecțiile sunt de obicei observate în statele de sud ale Statelor Unite și sunt rare în Florida, unde au fost raportate doar 37 de cazuri din 1962”, explică BBC, care continuă: “Dar, având în vedere consecințele potențiale care pot pune viața în pericol, DOH a emis un avertisment locuitorilor din județul Hillsborough pe 3 iulie “.

La doar 10 ani moare după ce a înotat într-un lac: virusul amoeba i-a mâncat creierul

Între timp, oficialii din domeniul sănătății au îndemnat rezidenții să evite contactul nasului cu apa de la robinet și alte surse, cum ar fi lacuri , râuri , iazuri, unde infecțiile sunt mai probabile în lunile de vară mai calde ale lunii iulie.

Febră, greață și vărsături, precum și gât blocat și durerea de cap sunt printre simptomele infecției cu Naegleria fowleri. Majoritatea celor infectați, explică BBC, mor în decurs de o săptămână. Prin urmare, DOH a îndemnat persoanele care prezintă aceste simptome să “solicite asistență medicală imediată, deoarece boala progresează rapid”. „Această boală – explică departamentul – este rară, iar strategiile eficiente de prevenire pot permite un sezon de înot de vară sigur și relaxant”.

Rapperul Kanye West și-a anunțat candidatura la președinția Statelor Unite

Infecțiile cu Naegleria fowleri sunt rare în Statele Unite, conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Între 2009 și 2018, în țară au fost raportate doar 34 de infecții. Dintre aceste cazuri, 30 de persoane au fost infectate cu apa din stațiuni, trei după inhalarea apei de la robinet contaminată și o persoană a fost infectată cu apă de la robinet contaminată folosită pe un tobogan din curte, a explicat CoC.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.