Amoeba, parazitul care manaca creierul face victime

O altă victimă a parazitului cunoscut acum ca Amoeba mâncătoarea de creier a avut loc în statul american Carolina de Nord, iar victima este Eddie Grey, un bărbat de 59 de ani. Potrivit agențiilor omul a contractat parazitul în timpul unei băi într-un lac.

 

AMOEBA sau Naegleria foowleri, denumirea științifică a parazitului, ar fi lovit victima în Parcul Apelor Fantastice din Lacul Cumberland, la 12 iulie 2019. Potrivit Departamentului de Stat al SUA pentru Sănătate și Servicii Umane, apele au fost complet infestate de microorganisme.

New York Times a dedicat o mare parte a ziarului său teribilul parazit teribil care colectează victime și victime: “Nu provoacă boală dacă este ingerată, dar poate fi fatală dacă pătrunde prin nas, așa cum se poate întâmpla în timpul scufundărilor, schiurilor de apă sau a altor activități acvatice “.

 

Potrivit medicilor care lucrează la cazuri, primele semne de infecție au apărut, de exemplu, dureri de cap severe, greață și vărsături. Ceea ce este mai înspăimântător, totuși, este avansarea bolii: de fapt, dezvoltarea este foarte rapidă și acest lucru face ca diagnosticul să fie foarte greu descoperit. Toate victimele sunt, de fapt moarte într-o săptămână sau două.

 

Modurile în care amoeba poate infecta oamenii sunt diferite: prin nas reușește să pătrundă în creier de-a lungul nervului olfactiv. După aceea, microorganismul începe să lovească țesutul cerebral, distrugându-l încet.

De Adreea Sas

Te-ar putea interesa și ”Copii sacrificati pentru un pod” stirea falsa care a provocat o psihoza in masa: 8 morti si mai multi de 30 raniti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.