Amnesty International și-a suspendat toate activitățile în India

Amnesty International, cel mai cunoscut ONG pentru drepturile omului, a declarat că a fost forțat să-și suspende activitățile în India din cauza „represaliilor” din partea guvernului indian, pe care asociația l-a acuzat că „vânează” vrăjitoarele împotriva organizațiilor pentru drepturile omului “. Amnesty a declarat că guvernul indian le-a blocat conturile și, ca urmare, ONG-ul a fost obligat să concedieze personalul din țară și să oprească toate campaniile și activitățile sale de cercetare. Guvernul indian nu a răspuns încă acuzațiilor.

Citește și Fostul avocat Watergate: „Trump se confruntă cu acuzare pentru fraudă fiscală”

În august trecut, Amnesty International  într-un raport, a acuzat poliția din capitala indiană New Delhi că a comis încălcări ale drepturilor omului în timpul ciocnirilor religioase din februarie dintre hinduși și musulmani. Tot în august, la prima aniversare a revocării statutului special din Kashmirul indian , Amnesty a solicitat din nou eliberarea tuturor liderilor politici, activiștilor și jurnaliștilor reținuți și reluarea serviciilor de internet de mare viteză în regiune.

Rajat Khosla, directorul activităților ONG-urilor din India, a declarat pentru BBC că, după aceste acuzații, Amnesty International din India s-a confruntat cu „o situație fără precedent”, supusă atacurilor și intimidărilor guvernului numite „sistematice”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.