America Latină este noul epicentru al pandemiei: „Până în august se vor înregistra de cinci ori mai multe decese”

America Latină este oficial noul epicentru global al pandemiei Coronavirus. Acest lucru a fost confirmat de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Pan Americană pentru Sănătate (OPS), care dă alarma: „Situația este destinată să se agraveze”. În Brazilia, țara cea mai afectată, sunt așteptate 120 de mii de decese până la începutul lunii august, iar acestă îngrijorare privește și Chile, Peru și Venezuela, unde sistemele de sănătate sunt aproape de colaps.

Coronavirus, Germania extinde regulile de distanțare socială până la 29 iunie

America Latină este oficial noul epicentru global al pandemiei Coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Pan Americană pentru Sănătate (OPS), care a subliniat că până acum numărul de noi cazuri și decese în această parte a lumii a depășit-o pe cea a Europei și a Statelor Unite, pentru un total din peste 2,4 milioane de infecții și peste 143.000 de victime.

Experții sunt îngrijorați în special de Brazilia, unde situația devine din ce în ce mai explozivă zi de zi, dar nici Peru și Chile nu sunt departe. Acestea vor trebui să se confrunte nu numai cu valul Covid-19, ci și cu criza economică puternică din cauza blocării. Și situația urmează să se agraveze în săptămânile următoare.

Și-a decapitat iubita și a ascuns capul într-o valiză: Wilma a murit la numai 17 ani

Din acest motiv, Carissa Etienne, directorul OPS, a reiterat că pentru țările din această regiune “nu este momentul să relaxați măsurile restrictive sau să reduceți strategiile de prevenire. Trebuie să rămânem puternici, să fim vigilenți. Am învățat din alte țări ce funcționează și de aceea  trebuie să continuăm să aplicăm aceste cunoștințe și în contextul nostru “. Potrivit Organizației, decesele din America Latină vor fi până la sfârșitul verii vor crește de 5 ori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.