Amazonul arde în ritm impresionant. Imaginile prin satelit dezvăluie gravitatea incendiilor

Amazonul arde într-un ritm amețitor.

Acest lucru a fost dezvăluit de imaginile din satelit furnizate de agenția de cercetare spațială a guvernului brazilian, INPE, care a detectat 2.248 de incendii în pădurea Amazon luna trecută, cu o creștere de 20% față de cele 1.880 de incendii din aceeași lună a anului 2019.

Imaginile prin satelit au arătat răspândirea masivă a incendiilor care devorează Amazonul, în special în Brazilia, la începutul sezonului uscat. Și pe măsură ce săptămânile trec, situația nu se poate agrava a declarat Anna Jones, șefa pădurilor din Greenpeace. Acesta este cel mai rău iunie din ultimii 13 ani, conform datelor guvernamentale. În medie, 75 de incendii pe zi au loc în Amazon și se teme că dezastrul anului trecut se poate repeta, când pădurile au fost literalmente devastate de flăcări între iulie și august.

incendiile din Amazon

Incendiile din Amazon: o femeia autohtonă îl acuză pe Bolsonaro: „Ne distrug sursa de viață”

Defrișarea pădurilor a crescut cu 34% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu 2019, așa cum arată datele INPE. În fiecare an, pădurea absoarbe aproximativ 2 miliarde de tone de dioxid de carbon produs prin arderea combustibililor fosili, jucând un rol crucial în atenuarea crizei climatice în creștere. În fiecare an sunt emise în jur de 40 de miliarde de tone de CO2. Incendiile din Amazon prezintă o dublă amenințare: nu numai că distrug pădurile necesare pentru a absorbi dioxidul de carbon, dar, la rândul lor, incendiile răspândesc milioane de tone de CO2 în atmosferă.

Sursa:  Amazon.orgGreenpeaceInpeIpam

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.