Amazonia, 8.500 km2 de păduri distruse în 2020

Pentru pădurea tropicală amazoniană, 2020 a fost un alt an negru: în Brazilia incendiile au devastat 8.500 km2 de păduri, dar o pierdere mai mică decât recordul istoric atins în  2019, în timpul mandatului președintelui de extremă dreapta, Jair Bolsonaro. Institutul Național de Investigații Spațiale (Inpe) a raportat distrugerea masivă a celui de-al doilea plămân verde al planetei, precizând că anul 2020 a înregistrat a doua cea mai mare pierdere din 2015.

Cu toate acestea, distrugerea a 8.426 km2 rămâne mai mică de 9.178 km2 pădure din 2019, cel mai rău  an pentru Amazon. Cu toate acestea, există un fapt care îi îngrijorează pe ecologiști: doar în luna decembrie 2020, au fost distruse 216 km2 de pădure tropicală amazoniană, o suprafață cu 14% mai mare decât cea care a dispărut în decembrie 2019. În 2020 s-au produs  103.161 de incendii, cu 15,6% mai multe decât cele din 2019, când imaginile cu Amazonul în flăcări au făcut înconjurul lumii, provocând critici deschise multor lideri occidentali ai președintelui brazilian  , care le-a respins.

Citește și Papa Francisc: „Vaccinarea este o datorie etică. Negarea este o sinucidere „

Datele alarmante reprezintă, pentru analiști și apărătorii mediului, dovada „consolidării celui mai grav scenariu pentru regiunea Amazonului” de când a început mandatul lui Bolsonaro în ianuarie 2019. Observatorul brazilian al climei, o rețea de 50 de organizații ecologiste, a subliniat că cei doi ani de guvernare a acestuia corespund unei creșteri a distrugerii pădurii tropicale amazoniene cu 81%, cu o medie anuală de 8.802 km2 distrusă față de 4.845 în 2016. și 2018.

Administrația Bolsonaro autorizează desfășurarea activităților miniere, exploatarea lemnului, creșterea și cultivarea intensivă în Amazon chiar și în rezervațiile indigene, închizând ochii la cele mai ilegale acțiuni și scutiri de impozite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu http://www.inpe.br/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.