Amazon , un pompier dă de băut unui tatu însetat: imaginea devine virală pe web

Amazon , un pompier dă de băut unui tatu însetat: imaginea devine virală pe web

Departamentul de pompieri Mato Grosso, un stat din Brazilia  situat în partea de vest a țării, a efectuat controale la una dintre fermele lovite de flăcările incendiilor care devastează Amazonul în aceste zile. Scena a avut loc pe 16 august 2019, între municipiile Nova Mutum și Sao Jose do Rio Claro, la 269 și 325 km de Cuiabá.

Potrivit site-ului greenme.it, în timp ce se afla în mijlocul unei explorări, sergentul Pedro Ribas Alves a observat un tatu ( mamifere placentare mici cunoscute datorită armurii lor formate de plăci osoase și cornoase mobile)  . Animalul era total lipsit de apărare, fiind și victima incendiilor groaznice care distrug hectarele de păduri. Înduioșat de tandrețe și sensibilitate lăudabilă, sergentul s-a oprit să încerce să-i potolească setea micului animal.

Emoționant: un cățel a murit la 15 minute după ce stăpânul lui a pierdut lupta cu cancerul

Initial a incercat să-i dea apă direct din sticla pe care o avea la el,  dar animalul ar fi refuzat. Pompierul, nu s-a dat bătut în dorința de a potoli setea noului său prieten. Ribas a decis apoi să încerce cu un pahar de plastic :a fost bună! Micul tatu a fost foarte mulțumit …

La scurt timp, pompierii au văzut mai mulți pui de tatu care se apropiau, din fericire, supraviețuitori a  flăcărilor. Pe de altă parte, multe alte animale au fost găsite arse, condamnate la o moarte violentă. Tatu, de fapt, sunt printre puținele animale care au supraviețuit tragediei care a lovit o suprafață de 766 de hectare. Din păcate, acea zonă, ca multe altele, a fost complet devastată de flăcări.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.