Amazon a declarat că aproape 20.000 dintre angajații săi au dat rezultate pozitive pentru coronavirus în Statele Unite

Amazon a declarat că peste 19.800 dintre angajații săi din Statele Unite au dat rezultate pozitive pentru coronavirus din martie – 1,44 la sută din cei 1,37 milioane de angajați ai Amazon și filiala sa Whole Foods, inclusiv personalul sezonier. În mod clar, este posibil ca angajații Amazon să nu fi contractat virusul la locul de muncă.

Amazon a ținut depozite deschise chiar și în cele mai dificile momente de contagiune pentru a îndeplini comenzile clienților, care au crescut atunci când nu se putea ieși  la cumpărături. În Statele Unite compania angajase 175.000 de angajați. Aici, ea a fost criticată de angajați și sindicate pentru că nu ar fi asigurat siguranța angajaților. În Franța, a fost forțată de o instanță să închidă temporar depozitele pentru a lua măsurile de securitate adecvate și pentru a-și proteja angajații.

Citește și Guvernul italian evaluează extinderea stării de urgență până la 31 ianuarie 2021

Amazon a declarat că a „introdus sau modificat peste 150 de proceduri” pentru a asigura siguranța angajaților , a distribuit peste 100 de milioane de măști, făcând obligatorie măsurarea temperaturii în toate depozitele sale. A sporit procedurile de curățare, dezinfectând încăperile la fiecare 90 de minute. În trimestrul din aprilie până în iunie, vânzările Amazon au crescut cu 40% comparativ cu aceleași luni din 2019, în valoare de 88,9 miliarde de dolari (aproape 76 de miliarde de euro).

A fost cel mai profitabil trimestru de la înființarea sa în 1994, cu un profit de 5,2 miliarde de dolari (4,4 miliarde de euro).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.