Am făcut-o întotdeauna GREȘIT! Ce? Citește și ai să înțelegi

Probabil că ați făcut-o întotdeauna în modul geșit și din această cauză au început problemele cum ar fi constipația și hemoroizii. Ce? Pe scurt, caca, treaba mare, căcuța, scaunul… Nu că am fi interesați cum numiți dumneavostră întâlnire cu wc-ul, dar se pare că în spatele diverselor nereguli intestinale de care suferim se află uneori: poziția

Acum că ați citit aceste rânduri, nu vă scandalizați, este ceva normal, firesc și fiziologic.

O teză al acestui argument a fost explicat de Julia Enders, doctor în biologie medicală și autor al cărții „Charming Bowels“, care a devenit un bestseller în Germania.

În practică, se pare că cel mai bun mod de a evita constipația este să vă poziționați într-o poziție “ghemuit”. Potrivit biolog german, de fapt, stând așa cum o facem pe  jumătate de  scaunul de toaletă nu ar ajuta la evacuarea: cel mai bun mod este cu genunchii ridicați.

În poziția de ghemuit ar fi mai natural și ar pune mai puțină presiune asupra fundului nostru. „1,2 miliarde de oameni din întreaga lume care folosesc acestă poziție au mai puține șanse de a suferi de probleme diverticulare ale colonului  și a hemoroizilor – spune Enders.  Noi în Occident, pe de altă parte, stoarcem țesutul nostru intestinal până când iese tot, ceea ce este complet grșit “.

Dacă  doriți să stați ghemuit  pe toaletă este destul de complicat, conform biologului, că vă așezați pe toaletă și puneți picioarele pe un scaun prin îndoirea spatelui înainte.

Un alt punct clar făcut de Enders este prezența a două sfinctere: unul extern și unul intern.

În mod inconștient, cel intern este un fel de senzor intern capabil să înțeleagă dacă este sau nu timpul să se deschidă. De exemplu, când suntem departe de casă, nu suntem suficient de relaxați pentru ca acest sfincter să se deschidă. Nu-l asculta prea mult,  ne poate face să ne simțim rău și ne poate provoca probleme de constipație.

După o digresiune plăcută pe flora bacteriană, biologul în cele din urmă oferă, de asemenea perspective interesante cu privire la saliva, care conține un analgezic mai puternic decât morfina iar  apendicele nostru, este o cămară adevărată pentru cele mai bune și  cele mai utile bacterii pentru  intestin.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.