Alzheimer, s-a descoperit molecula care blochează boala

Alzheimer, s-a descoperit molecula care blochează boala

Un grup de cercetători de la Fundația Ebri „Rita Levi-Montalcini” a descoperit o moleculă care „întinerește” creierul blocând Alzheimer-ul în prima fază. Este anticorpul A13 , care favorizează apariția de noi neuroni, contracarând astfel defectele care însoțesc etapele incipiente ale bolii . O strategie, potrivit oamenilor de știință, care deschide noi posibilități de diagnostic și tratament .

Citește și: O fetiță de 6 ani moare la scurt timp după ce s-a născut sora ei, părinții rămân alte 5 zile cu trupul pentru a fi în familie

Studiul, în întregime italian, a fost realizat pe șoareci care, tratați cu molecula au eușit să producă celule neuronale la un nivel aproape normal.

Cercetătorii au fost coordonați de Antonino Cattaneo , Giovanni Meli și Raffaella Scardigli în colaborare cu CNR, Scuola Normale Superiore din Pisa și Departamentul de Biologie al Universității Roma Tre. Studiul a fost publicat în revista Cell Death and Differentiation .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.