Alzheimer: medicametul testat pe oameni, în fază preliminară

Un medicament testat preliminar pe oameni, a demostrat capacitatea de a scădea cantitatea de plăci amiloide, acumularea de proteine ​​în creier care este considerată cauza apariției bolii Alzheimer.

Acest lucru a fost declarat într-un studiu,  publicat în revista Nature, potrivit căruia cercetătorii au declarat că în urma testului există semne de încetinire a declinului cognitiv la pacienți.

Medicamentul numit Aducanumab este  un anticorp monoclonal care „învață  “ sistemul imunitar să recunoască aceste plăci. Medicamentul a fost testat pe un grup de 165 de persoane cu Alzheimer moderata. Jumatate dintre pacienți au primit o perfuzie săptămânală, în timp ce altele au primit un placebo. Cei care au primit ingredientul activ au aratat o reducere progresiva a placilor, explica cercetătorii:

Liderii religioși islamici permit abuzurile împotriva fetițelor de 9 ani. Raportul șocant prezentat de BBC

“După un an – subliniază Roger Nitsch de la Universitatea din Zurich, definește rezultatele” încurajatoare “- plăcile au dispărut aproape complet”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.