Alunecari de teren in mina: trei morti si peste 50 de persoane disparute in Myanmar

Alunecari de teren in mina: trei morti si peste 50 de persoane disparute in Myanmar

Peste 50 de persoane au fost îngropate de alunecările de teren într-o mină  în aer liber din nordul Myanmarului: trei cadavre  au fost extrase din noroi, în timp ce cel puțin 54 lipsesc. Incidentul care a avut loc în regiunea Hpakant, în statul nordic Kachin, Birmania.

 

Conform informațiilor preliminare, alunecările de teren au fost cauzate de deversarea unui bazin abuziv . Sunt puține speranțe să mai fie în viață pentru cei care au lucrat acolo: “54 de minieri sunt dați dispăruți , este imposibil ca ei să fi supraviețuit”, a declarat poliția locală.

 

Myanmar este primul producător de jad din lume care exportă în principal în China. Cu toate acestea, condițiile de exploatare a pietrelor sunt foarte dificile, iar cele mai multe companii angajează ilegal mineri. În fiecare an, zeci de muncitori mor din cauza alunecărilor de teren, mai ales în sezonul ploios, care de obicei începe în iunie.

 

În noiembrie 2015, peste o sută de oameni au murit într-un accident similar. Potrivit unor organizații neguvernamentale, minerii din Kachin lucrează în condiții inumane, pe schimburi obositoare și plătite cu mai puțin de un dolar pe zi. Minerii își riscă viața și mulți, pentru a putea suporta schimbările de muncă, sunt împinși să folosească droguri.

 

Pe lângă situația muncitorilor, exploatarea intensivă a zonei a provocat poluarea și daune mediului.

Te-ar putea interesa și O femeie a abuzat de un băiat de 15 ani: ”Nu mai aveam incredere in mine”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.