Alianța Google-Apple: aplicația pentru urmărirea infecțiilor

Cei doi giganți ai tehnologiei Google și Apple și-au reunit forțele  pentru a face față situațiilor de urgență Coronavirus: într-un comunicat cele două multinaționale au anunțat că vor colabora pentru a urmări infecțiile cu Covid-19, spunând că sunt gata să colaboreze cu guvernele. În luna mai, companiile vor pune la dispoziția dezvoltatorilor instrumentele (API) pentru a proiecta aplicații pentru instituții și utilizatorii din întreaga lume, care vor permite dialogul  între dispozitivele Android și iOS”.

De asemenea ei vor pune la dispoziție o platformă de urmărire a contactelor prin Bluetooth în următoarele luni, oferind utilizatorilor „o maximă confidențialitate, transparență și consimțământ”. Spre deosebire de sistemele gps, acest sistem nu se va baza pe geolocalizare, ci pe conexiunea dispozitivelor, astfel încât să poată identifica orice apropiere de o persoană care s-a declarat pozitivă pentru Coronavirus.

Coronavirus, s-a descoperit „motorul” care determină înmulțirea Covid-19

Urmărirea se va baza pe date partajate pe distanțe scurte, cu acordul utilizatorilor. După cum explică The Verge , experții se îndoiesc, însă, de fiabilitatea sistemului care în zonele aglomerate ar putea ridica o „falsă” apropiere.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.