Alertă viespea ucigașă: poate ucide un șoricel în câteva momente / VIDEO

Alerta pentru viespea ucigașă  originară din Asia , este din ce în ce mai mare. Această specie invazivă , provenită din Japonia și din alte țări asiatice, începe să îngrijoreze Statele Unite și Canada, unde se răspândește rapid cu riscul de a crea un adevărat dezastru de mediu .

Ecosistemul la risc: viespile gigante asiatice produc milioane de pagube în Europa

Această insectă , de dimensiuni considerabile (poate ajunge până la 5 centimetri în lungime) și echipată cu un ac extrem de lung , nu este numai foarte periculoasă pentru oameni, dar și pentru alte animale, începând cu albinele. Unii zoologi și apicultori din Statele Unite au susținut că: „Cu dimensiunea și voracitatea acestora, sunt capabil să extermine o colonie de albine în câteva ore”. Pe lângă albine, viespea ucigașă din Asia este capabilă să ucidă și animale mult mai mari.  Un videoclip absolut nerecomandat celor mai sensibili, demonstrează cum  această specie de insectă este în stare să înțepe și să omoare, în câteva momente, un șoarece. În timp ce biata rozătoare încearcă să se elibereze, viespea nu se îndepărtează de corpul animalului, mușcându-l și înțepându-l până prada nu mai mișcă.

De la șoareci la oameni: alertă maximă în China pentru un virus de hepatită

Primele descoperiri ale acestei specii invazive, care s-au răspândit în Statele Unite și Canada, datează din noiembrie anul trecut. Unii zoologi nord-americani studiază strategii pentru a-i reduce răspândirea, iată că vin alte știri alarmante. Până acum, în Japonia, această specie a ucis cel puțin 50 de oameni în fiecare an. „Acul este atât de lung, încât traversează și hainele tipice de apicultori” – explică Jun-ichi Takanashi, zoolog și cercetător al Universității din Kyoto –

“Dacă atacă în grup, aceste viespi pot injecta în corpul victimelor lor o cantitate de otravă egală, dacă nu superioară, cu cea a mușcăturii unui șarpe ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.