Alertă sanitară ! Statul din Samoa s-a oprit pentru a vaccina populația împotriva rujeolei

Magazinele, școlile și serviciile neesențiale din Samoa vor rămâne închise la două zile după  moartea a 62 de persoane din cauza unei epidemii de rujeolă

În statul Samoa, un arhipelag de insule situate în Pacific, la est de Australia, guvernul a suspendat timp de două zile toate activitățile neesențiale pentru a vaccina masiv populația locală împotriva rujeolei, care a ucis în ultimele zile 62 de persoane, majoritatea copii. Guvernul a anunțat suspendarea serviciilor neesențiale și închiderea școlilor și a altor activități, invitând cei 200 de mii de cetățeni ai statului să rămână în casele lor și să afișeze un steag roșu în dacă există oameni care nu sunt încă vaccinați împotriva rujeolei.

Citește și Turcia, o tânără de 20 de ani a fost înjunghiată în fața ușii casei sale: este cea de-a 390-a femeie ucisă de la începutul anului

Joi, prima zi a campaniei de vaccinare, străzile Samoa au rămas în mare parte pustii, pentru a permite medicilor numiți de guvern să se deplaseze fără obstacole și să ajungă cât mai repede la cât mai multe familii.

Premierul Samoa, Tuilaepa Sailele Malielegaoi, a declarat reporterilor că actuala campanie de vaccinare nu are precedent în istoria țării. Autoritățile locale cred că virusul a fost adus  de un călător din Noua Zeelandă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.