Alertă sanitară! Peste 6 mii de oameni au murit din cauza rujeolei în Congo

Republica Democrată Congo trece printr – o nouă urgență medicală, foarte gravă: nu este vorba de coronavirus ci de rujeolă . Această boală, într-un an, a ucis mai mult de 6.000 de persoane. Congo este cel mai grav focar din lume: numărul mortilor în comparație cu epidemia de ebola, declarată la 1 august 2018 în partea de est a țării, a provocat 2.264 de decese. În comparație cu coronavirusul care sperie lumea, victimele sunt aproape duble.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă cauzată de un virus care atacă în primul rând copiii . Cele mai grave complicații sunt orbirea, umflarea creierului și infecțiile respiratorii severe.

Eforturile de a opri răspândirea Ebolei și a rujeolei în Republica Democratică Congo sunt împiedicate de mai mulți factori: lipsa accesului la îngrijire, îngrijirea medicală precară și tulburările care apar în toată țara, în special în est. Cu toate acestea, efortul de a salva cât mai multe persoane și copii este enorm.

Citește și Copiii înțepați cu cârlige: 7 zile de penitențe dure pentru ritualul Kuthiyottam

În 2019, peste 18 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani au primit vaccinul împotriva rujeolei în Congo. În prima săptămână a lunii martie 2020 a început o nouă fază a vaccinărilor. Vaccinurile sunt transportate cu motocicletele în satele din jurul Temba, la șase ore de mers de-a lungul drumurilor murdare din vest din Seke-Banza. Se estimează că 73.000 de copii cu vârste cuprinse între șase luni și 15 ani vor fi vaccinați în provincia centrală Kongo ca parte a celei de-a doua faze.

Potrivit statisticilor OMS, Republica Congo duminică a înregistrat peste 335.413 cazuri suspecte și 6.362 de decese de la 1 ianuarie 2019 până la 20 februarie 2020.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.