Alertă sanitară în Yemen: Crucea Roșie a raportat un nou focar de febră dengue

Comitetul internațional al Crucii Roșii a raportat un nou focar de febră dengue în Yemen. În Hodeidah, unde se află portul principal al țării, 50 de oameni au murit din cauza febrei dengue și a malariei între sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Numărul total de cazuri de febră dengue este în prezent de aproximativ 2 mii de persoane, în timp ce aproape 3 mii au malarie.

Citește și : Medicii indieni au îndepărtat un rinichi de 7,4 kg dintr-un pacient

În Yemen, din martie 2015, are loc un război între fracțiunea fostului președinte yemenit Abdel Rabbo Mansour Hadi, susținut de Arabia Saudită și rebelii Houthi, susținuți de Iran. Situația umanitară din țară a fost numită „teribilă” de către Robert Mardini, șeful delegației Comitetului la Națiunile Unite. Mardini a explicat că dengue și malaria sunt endemice în Yemen, deși în ultimii ani incidența lor a fost scăzută.

Însă acum, din cauza slăbiciunii sistemului de sănătate a țării și a problemelor legate de apă și canalizare, cele două boli se răspândesc.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.