Alerta sanitară în Spania ia amploare: 2 morți și peste 200 de cazuri confirmate

Epidemia de listeria și-a revendicat a doua victimă: este un bărbat de 72 de ani, deja grav bolnav. Între timp, cu toate acestea, cazurile confirmate în toată Spania se ridică la 200, iar chiar și restul Europei.

Carne contaminată cu Listeria, 150 de cazuri și un mort: Spania lansează o alertă internațională

Cazurile sunt concentrate în cea mai mare parte în Andaluzia: dintre cele 200 deja confirmate, 186 provin din această comunitate autonomă din Spania. Între timp, însă, crește și numărul cazurilor suspectate, care vor fi evaluate în următoarele ore. Deocamdată, există două tipuri diferite de carne ambalată, care sunt produse în Andaluzia: carne de porc produsă de marca La Mechà și de vițel, produsă de o altă companie, Martinez Leon , dar în aceeași unitate în care ar fi avut loc listerioza, raportează 20minutos.es.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.