Alertă sanitară de nivelul 5 în Irlanda: „Toți locuitorii țării sunt rugați să rămână acasă”

Miniștrii guvernamentali a Irlandei au semnat lucrările care decretează alerta la nivel național 5, cu restricții maxime în vigoare până la începutul lunii decembrie 2020 și care vor fi aplicate de la miezul nopții miercuri, 21 octombrie. Premierul Michael Martin a spus într-un discurs adresat națiunii: „Toți locuitorii țării sunt rugați să rămână acasă”, a spus el.

Școlile din Irlanda vor rămâne deschise cele mai cunoscute sporturi la nivel național  cum ar fi cursele cu cai și fotbalul galic. Anumite firme de construcții, restaurante și baruri vor rămâne deschise, în rest, toți ceilalți vor fi nevoiți să lucreze de acasă.  Guvernul se gândește să permită unor magazine , considerate neesențiale, să se deschidă în formula click-and-collect , colectarea de bunuri după cumpărarea online.

Citește și Corornavirus, Baba Vanga prevăzuse epidemia: ” Va fi peste noi, oriunde”

În ceea ce privesc  nunțile se vor face în prezența a nu mai mulți de 25 de invitați,  în timp ce la înmormântări pragul de toleranță scade la 10, toate acestea până aproape de sfârșitul anului. ” Comunicăm pentru a pregăti populația , data la care se va încheia blocarea nu este încă definitivă” , a declarat ministrul Transporturilor, Eamon Ryan. Decizia provine din creșterea infecțiilor cu Covid care au afectat recent Irlanda. Astăzi, 20 octombrie 2020, au fost înregistrate 1.031 de cazuri noi , dar fără alte decese. Prin urmare, totalul de pozitivi se ridică la 50.993, cu 1.852 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.