Alertă sanitară de maximă urgență! Samoa, epidemia de rujeolă continuă să facă victime: 81 de morți și peste 5.600 de persoane infectate

Focar de rujeolă în insulele Samoa, Polinezia. În țară a fost lansată o stare de urgență după moartea a 81 de persoane și infecția a peste 5.600 de rezidenți. Numerele sunt raportate de BBC . Aproximativ 200.000 de persoane trăiesc în statul insulei din Oceania, cu o rată de vaccinare foarte mică.

Majoritatea victimelor epidemiei sunt sugari și copii mici. Alarma epidemiei de rujeolă are loc de săptămâni întregi și a dus la închiderea școlilor, o limitare a călătoriilor și a adunărilor publice, în timp ce steagurile roșii au fost așezate în fața caselor persoanelor nevaccinate.

Citește și Supraviețuitoarele asediului din Beslan își amintesc „mirosul de plastic și corpurile care se topesc”

În Samoa, numărul scăzut de vaccinare se datorează parțial a morții a doi copii în 2018. Decesele au fost atribuite greșit vaccinării împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei.  Acest lucru a produs frica  iar activiștii împotriva vaccinurilor au profitat de această situație provocând paranoia printre familii care a dus mai apoi la moartea a 81  de persoane, în special copii mici și bebeluși.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.