Alertă sanitară: 4000 de persoane riscă să se îmbolnăvească de hepatita A după ce au mâncat într-un restaurant

O adevărată alertă sanitară, cu cel puțin 4.000 de persoane care vor trebui să recurgă la un vaccin special   după răspândirea ” epidemiei de hepatita A . Acest lucru a fost decis ca măsură preventivă de Departamentul de Sănătate al comunității autonome Murcia , în Spania .

Momente de groază pentru o tânără: luată ostatic și înjunghiată de 5 ori de fostul ei iubit

Potrivit 20minutos.es  direcția regională de sănătate a recomandat vaccinul doar celor care au mâncat în restaurantul El Paso de los Elefantes , de unde ar fi apărut virusul , în perioada cuprinsă între 24 și 29 octombrie. . Autoritățile din domeniul sănătății, cu toate acestea, au decis să extindă vaccinarea chiar pentru cei care au mancat acolo de la 30 octombrie la 6 noiembrie când restaurantul a fost închis pentru alertă de hepatita .

În momentul de față, peste 1300 de persoane au fost deja vaccinate , dar la apel mai lipsesc  2700 persoane.  Alerta a fost declanșată după ce 24 de persoane au prezentat simptomele hepatitei A: dintre acestea, șapte încă se mai află internate în spitalul Santa Lucia, din Cartagena. Cu toate acestea, Departamentul Regional de Sănătate a îndemnat cetățenii să nu intre în panică: “Toate măsurile puse în aplicare până acum au împiedicat răspândirea virusului, iar vaccinul este o măsură necesară de prevenire”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.