Alertă pe piața Yuhuan: carne infectată cu Covid-19

Un eșantion de carne de porc congelată a rezultat  pozitiv cu Coronavirus . Eșantionul a fost preluat în timpul unor verificări efectuate pe o piață din Yuhuan , în provincia Zhejiang din estul Chinei . Prin urmare, există o nouă alarmă pentru răspândirea bolii la animale, care pentru unii experți ar fi fost cauza originii pandemiei.

Potrivit autorităților locale, carnea de porc infectată a fost importată din Brazilia , ajungând prin portul Yangshan din Shanghai pe 28 septembrie 2020. Centrul municipal de control și prevenire a bolilor spune, totuși, că verifică carnea în cauză ar fi rezultat pozitiv abia pe 2 decembrie.

Citește și Spania, cazul copiilor cu sindrom vârcolac

Carnea de porc a fost sigilată imediat și cele 55 de persoane care intraseră în contact cu aceasta au fost puse în carantină . La primul tampon molecular efectuat au rezultat negativ  . Piața și zonele înconjurătoare au fost igienizate . De asemenea, s-au efectuat controale pentru a verifica posibila pozitivitate a altor treizeci de probe alimentare și de mediu pe piața Yuhuan , ale căror rezultate au fost negative.

Cu toate acestea, China a înăsprit controalele pentru a bloca răspândirea Coronavirusului prin mărfurile importate. Deja la jumătatea lunii noiembrie, Ministerul Transporturilor a emis decrete pentru a evita infecțiile dictate de alimente congelate importate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.