Alerta ONU: posibile noi atacuri ISIS pana la sfarsitul anului

Alarma ONU: posibile noi atacuri ISIS până la sfarsitul anului

ISIS ar putea lansa noi atacuri teroriste până la sfârșitul anului. Alarma este ridicată de un raport al ONU bazat pe date de informații din toate țările membre. Potrivit raportului, există 30.000 de luptători străini care ar putea fi încă în viață și gata de acțiune în întreaga lume.

Falsa printesa, hoata adevarata: a inlocuit bijuteriile cu cuburi de Knorr

Potrivit documentului ONU, dintre acești 30 de mii de luptători “unii s-ar putea alătura Al Qaeda sau alte simboluri teroriste. Alții vor deveni lideri sau radicalizatori”. Deși Califatul a încetat să mai existe la nivel geografic, motivele care au dus la înființarea sa sunt încă prezente, iar extremismul islamic este puțin probabil să renunțe.

 

Dintre posibilele ținte ale atacurilor teroriste, raportul subliniază că riscul în Europa „rămâne ridicat”.

6 mii de cetățeni europeni care s-au alăturat ISIS în Irak și Siria, aproximativ o treime au fost uciși.  Dar 2 mii dintre ei sunt fugitivi și, prin urmare, este probabil ca aceștia să se întoarcă la Vechiul Continent.

Un tren a deraiat din cauza vitezei prea mari si s-a rasturnat: imagini socante

 

ONU afirmă că ISIS  are acces la fondurile de la califat estimate de la 50 până la 300 de milioane de dolari și folosește o propagandă pentru a menține reputația grupului drept principalul „brand” terorist global. “Când va avea timp și spațiu pentru a reinvesti într-o capacitate operațională externă, ISIS va direcționa și va facilita atacurile internaționale.   Această pauză actuală de atacuri prin urmare, este posibil să nu dureze mult, poate nici măcar până la sfârșitul anului 2019 “.

Aici Documentul ONU

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.