Alertă medicală! O epidemie misterioasă face ravagii în China

În câteva aeroporturi din Asia de Est , în ultimele ore a fost emisă o alertă cu privire la zborurile din Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, din cauza unor cazuri suspecte de pneumonie virală de origine necunoscută, cu simptome care amintesc de cele ale Sars (sindrom respirator acut sever), un virus asemănător gripei, originar din China, care a provocat sute de decese și o alarmă globală în urmă cu câțiva ani.

Alerta decisă la început de autoritățile din Singapore, s-a extins treptat la aeroporturile din Hong Kong și Macao și apoi la cele din Malaezia și Taiwan cu zboruri care sosesc din Wuhan. Până în prezent, au fost raportate 44 de cazuri de pneumonie virală de origine necunoscută în Wuhan. Potrivit presei internațională șapte pacienți sunt în stare critică cu dificultăți grave de respirație și au fost plasați în carantină.

Citește și La doar 15 ani moare de diabet din cauza unui diagnostic greșit

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a declarat că este conștientă de epidemia din Asia și că este în contact constant cu autoritățile chineze, monitorizând permanent situația.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.