Alertă medicală în Europa! Alimente pentru bebeluși contamintate cu ulei mineral, produs sintetic cancerigen

Alimente pentru bebeluși contamintate cu ulei mineral, produs sintetic cancerigen

Analizele au fost efectuate de 3 laboratoare independente, care au folosit metode diferite. Laboratoarele au acționat în baza solicitării Organizației pentru Protecția Consumatorilor. Rezultatul a fost îngrijorător: 3 produse din 4 conțin ulei mineral aromat, produs sintetic considerat cancerigen. Aceleași produse contaminate au fost depistate și în Olanda, Franța și Austria.

Martin Rucker, Organizația pentru protecția consumatorilor: “Am testat laptele pentru bebeluşi în trei ţări, 16 produse. Jumătate dintre ele erau contaminate cu uleiuri minerale aromate. În Germania, trei din patru produse erau contaminate. Astfel de substanţe nu au ce căuta în alimente. Sunt produse cangerigene şi alterează materialul genetic. Nu ar trebui să existe în alimente, mai ales în cele pentru copii”, scrie EN24

Ai avut vreodată senzația de a cădea în gol în timp ce dormi? Iată de ce se întâmplă

Fiecare kilogram de produs conține între 0,5 și 3 miligrame de substanță periculoasă.

Produsele incriminate sunt “Beba Optipro” – de 800 și 1.800 de grame și “von Geburt an” de la Nestle, “Novalac Infant Formula” de 400 de grame de la compania Novalac.

Organizația pentru protecția consumatorilor a cerut oprirea imediată a producției alimentelor incriminate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.