Alertă maximă: uraganul Lorenzo amenință Europa

Uraganul Lorenzo a ajuns la categoria 4 iar timp ce se îndreaptă spre Europa ar putea crește la categoria 5.

Cele mai recente informații, de fapt, raportează că Lorenzo traversează Atlanticul pentru și se îndreaptă spre Vechiul continent. Alerta este maximă pe insulele Azore , unde ar putea ajunge între marți 1 și miercuri, 2 octombrie. Conform prognozelor, cele mai afectate insule vor fi Flores, Corvo și Faial cu ploi torențiale, vânturi puternice  și chiar fenomenul „surghiunului de furtună” (adică creșterea nivelului mării). Uraganul va lovi Azorele cu o intensitate mai mică, egală cu categoria 2 sau trei (cu vânturi peste 200 km / h).

Boala Chagas, parazitul sărutului

Datorită fluxului de apă foarte caldă, uraganul Lorenzo a atins categoria maximă pe scara Saffir-Simpson. Este prima dată în istorie când o furtună ajunge în zonele Atlanticului cu o asemenea intensitate. Lorenzo amenință continentul cu rafale de vânt de până la aproximativ 300 km / h . Mai mult, furtuna va aduce ploi torențiale, vânturi extreme și o posibilă creștere a nivelului mării. Alerta maximă în acest moment este în Azore, dar trecerea uraganului prin Marea Britanie  ar putea deveni un ciclon extra-tropical.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.