Alertă în Rusia: prezența elementelor radioactive după explozia din 8 august

În urma incidentului militar din Rusia din 8 august 2019, agenția de stat meteorologică rusă Rosgidromet a declarat că a găsit câteva probe care conțin izotopi radioactivi de stronțiu, bariu și lantan.

În urma incidentului militar din 8 august 2019 în care au murit 5 persoane, materialul radioactiv s-a propagat în aer. Probele colectate de experți confermă prezența de: Strontium-91, Barium-139, Bario-140 și Lanthanum-140.

Accidentul submarin în Rusia, alertă de mediu: “Radiațiile sunt de 16 ori mai mare decât normale”

Dar nu numai atât, cea mai îngrijorătoare veste vine din SUA, unde o echipă de experți nucleari suspectează că accidentul a avut loc în timpul testelor unei noi rachete de croazieră cu energie nucleară.

Mulți savanți au discutat despre noua alarmă radioactivă din Rusia. Nils Bøhmer, un expert în securitatea nucleară a guvernului norvegian: „Prezența produselor de descompunere, cum ar fi bariul și stronțiul, provin dintr-o reacție în lanț nuclear. Este dovada că a explodat un reactor nuclear ”.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.