Alertă în Rusia! Peste 2000 de copii au fost mușcați de căpușe

Regiunea Krasnoyarsk din Rusia, în mijlocul unei urgențe de sănătate din cauza pandemiei de Covid-19,  a înregistrat o prezență anomală a căpușelor pe întreg teritoriul, relatează Daily Star nu a ezitat să le definească drept „ căpușe mutante ”. Aceste căpușe sunt foarte periculoase și au provocat deja sute de decese .

Situația este gravă în multe spitale care au avut de a face cu persoane atacate de insecte și au rămas fără medicamente și fără vaccinuri . Numerele pe care ni le oferă Daily Star sunt cu siguranță îngrijorătoare: se vorbește despre 8.215 de cazuri de mușcături de căpușă până acum constatate. Dintre acestea în 2.125 sunt de cazuri la copii. Prezența căpușelor în Krasnoyarsk nu este nouă și, de fapt, în vara anului 2001 aproximativ 20 de mii de persoane au fost mușcate de căpușe și patru persoane au murit din cauza unei forme de encefalită contractată din cauza mușcăturii. Căpușele sunt capabile să transmită și alte patologii.

OMS: „Nou focar de Ebola in Congo”

Zvezda , ziarul Ministerului Apărării din Rusia, a explicat că problema căpușei hibrida care afectează Rusia nu este rezultatul știrilor senzaționaliste, ci al unei realității pure . Acestea ar fi animale născute din încrucișarea a două specii de căpușe găsite foarte frecvente în Rusia. Acestea sunt capabile să atace omul și sunt mai periculoasei decât în ​​mod normal, deoarece poartă bolile ambelor specii din care s-a născut hibridul.

Se pare că în regiunea Novosibirsk, până la acestă oră 22 de persoane au fost internate în spital cu suspect de encefalită .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.