Alertă în Franța: Contraceptivul subcutanat ajunge în plămâni, zeci de cazuri

Alertă în Franța: Contraceptivul subcutanat ajunge în plămâni, zeci de cazuri

Unele femei care au folosit un contraceptiv subcutanat și s-au trezit cu afecțiuni pulmonare foarte grave atunci când implantul contraceptiv a ajuns în fluxul sanguin apoi în arterele pulmonare punându-le viața în pericol. Aceasta este alarma ridicată în ultimele zile de asociația franceză AVEP, o organizație a victimelor embolismului pulmonar și accident vascular cerebral legate de contracepția hormonală.

Implanturile contraceptive subcutanate sunt mici cilindri cilindrici cu o lungime de câțiva centimetri și cu un diametru de câțiva milimetri care secretă continuu un hormon progestin. Acestea sunt implantate chiar sub piele, de obicei în interiorul brațului. În fiecare an, aproximativ 200 de mii de femei folosesc acest tip de contraceptive și “până în prezent, au fost raportate 30 de cazuri de migrare a acestor implanturi către artera pulmonară “, a confirmat Agence du Médicale (ANSM).

Incendiu în Brazilia: El Pantanal, cea mai mare zonă umedă devine scrum

Pentru medici, acestea sunt cazuri rare, dar când au fost semnalate primele probleme în 2016, „au dus la stabilirea imediată a unei supravegheri consolidate”, cum ar fi adăugarea riscului de migrare a arterei pulmonare în prospect. Mai mult, în Franța au fost create o duzină de „centre de excelență pentru instalarea și îndepărtarea implanturilor contraceptive” și pentru a instrui mai bine profesioniștii ”Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.